dissabte, 12 de gener del 2013

Comença l'Interclubs 2013


  Tal com tots els qui tenim certa afició al món dels escacs a nivell autonòmic sabem hui comença el campionat Interclubs relatiu a l'any natural que fa poc que va iniciar. El trajecte ens durà, durant 10 intenses partides alternat casa i fóra, a jugar una última i potser per alguns decissiva partida a La Nucia, on coincidiran en el mateix local de joc els equips de Divisió d'Honor, Primera Autonòmica i Segona Autonòmica. Serà en principi una festa dels escacs, tenint en compte la gran quantitat de participants que hi haurà, degut al gran nombre de clubs allí presents, així que si pot ésser aplegar amb els deures fets per poder gaudir d'aquest dia final, serà millor.

  Més enllà de què jugar a La Nucia serà significatiu i emotiu a nivell personal, perquè allí vaig viure un curt però intens periode de la meua vida, i de què serà un retrobament amb el poble, al qual encara no he tornat des d'aquell moment (i d'això fa ja 10 anys), el fet de què s'haja decidit és prou agradable. Serà un poc conflictiu per alguns clubs, ja que si no tenen opcions i ademés es troben lluny potser tinguen problemes per dur un bon equip, i ademés no deixa de ser un lloc allunyat d'algunes localitats de les que juguen, com Vila-real o Castelló, per posar dos exemples d'equips de Divisió d'Honor, però el que es pot guanyar en ambient escaquístic i en tractar de tenir una major trascendència com a esport pot resultar una bona contrapartida.

  En quant al campionat en sí, aquest any jugue al Club d'Escacs Xeraco, de cinqué tauler en el primer equip. És un repte, perquè últimament he tingut els escacs un poc abandonats (a pesar d'haver estudiat en els últims mesos un poc amb l'ajuda d'un amic), i potser estiga un poc massa amunt, deguat a què no sé ben bé si el meu ELO reflexa el meu nivell actual. Però no deixa de ser un bonica opció i una bona oportunitat.

  Pel que respecta al Club d'Escacs Xeraco, aquest any presenta 4 equips: un a Divisió d'Honor, el qual aspira a mantenir la categoria de forma acceptable i a mirar cap amunt si el campionat ix com es podria esperar, sense inconvenients; un segon equip a Segona Autonòmica que tractarà de mantindre's en la categoria amb els joves del club i algun que altre reforç per part de gent experimentada (que no per això deixa de ser jove d'esperit); un tercer equip en la Primera Provincial amb gent que sent vertadera passió pels escacs i que gaudeix intensament d'ells; i un quart equip a quatre taulers en la Segona Provincial, del qual a dia de hui poc puc dir perquè no dispose de molta informació.

  Per tant, es presenta un campionat interessant, amb bons enfrontaments i bones partides, amb emoció i intensitat fins les últimes rondes. Pel que a mi respecta, i com a integrant del primer equip, espere almenys poder estar a l'alçada de les circumstàncies, sense pressió però amb responsabilitat. Serà un campionat on es poden fer coses interessants, degut a que pel que tinc entés sols hi ha dos equips realment forts, com són el Silla i el Mislata, i amb la resta podem competir de tu a tu per tal de guanyar. Per supost, als dos primers també se'ls pot, almenys, intentar guanyar; i eixa serà la intenció sempre. Però de primeres, cal saber on s'està.

Albert Deruelle


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

MARC CARBONELL Y NIEVES SANLEON QUINTOS EN EL TORNEO POR LA IGUALDAD

                              El pasado 24 de septiembre se disputó en Alicante el “VI Torneo por la Igualdad”. Suizo por parejas mixtas d...