HistòriaEl Club d'Escacs Xeraco es va fundar en 2002, establint la seua seu en l’antic Centre Mèdic (Avinguda Comunitat Valenciana, 68A).
L'actual Junta Directiva està formada pels socis següents:  Elias Pelegrí (President), Salvador Vidal Rubiella (Vicepresident), Francesc Valentí Marqués Chaveli (Secretari), Juan García (Cap de material i subministraments), Emilio Rodríguez Muñoz (Tresorer), Vicent Tarrazona (Coordinador amb l'Ajuntament), Rufino Camarena Jiménez, Jose Antonio Soler, Emilio Castillo, David Fenollar, Toni Miñana, Juan Talens.
En aquests moments, complim 10 anys i estem molt orgullosos de la tasca feta, de l’enfocament que li estem donant, del grau de compromís de tots, l’esperit de progrés tant dels jovens com del més veterans i, especialment, de les bones relacions entre tots el socis i jugadors.
També volem des d’ací, agrair l’esforç i col·laboració del nostre Ajuntament i, especialment, de la Regidoria d’Esports, que, durant aquests pocs anys, és incondicional. La seua tasca en pro i difusió dels escacs ha sigut i serà molt important.ELS EQUIPS I ELS JUGADORS


El Club compta amb dos jugadors Mestres Internacionals, jugadors amb Elo internacional, nacional i sense rànquing, els quals es distribueixen en tres equips:

El primer equip competirà en Divisió d'Honor.
El segon equip competirà en Segona Autonòmica.
El tercer equip competeix en Primera Provincial.

Som un Club de recent creació però en aquest moment tenim un gran potencial, moltes ganes i motivació per a planificar un futur prometedor.PALMARÉS

El nostres equips han quedat campions de Primera Autonòmica, Segona Autonòmica, Primera Provincial i Segona provincial en diferents anys. 

El nostre primer equip l’any passat quedà en cinquè lloc de Divisió d'Honor.
El segon equip, Xeraco B, l’any passat aconseguí el subcampionat de Segona Autonòmica i l'any vinent jugarà en Primera Autonòmica. 
El nostre jugador més important, Rufino Camarena Jiménez, ha estat anomenat recentment per la Federació Internacional d’Escacs, MESTRE INTERNACIONAL. 
Cal destacar també el bon joc que han demostrat jugadors més veterans com Fausto Castellá, Bartolomé Moreno ("Toli"), Antonio Miñana i Antonio Alcaraz, així com la força dels jovens: Javier Alcaraz, David Moreno, Pablo Rodríguez, Christian Luis, David Santandreu, Guillermo Soler, Joan García, Nahim Fenollar,...

Tenim alguns jugadors jovens que han quedat campions i subcampions absoluts per edats en diferents anys: Javier Alcaraz, Pablo Rodríguez, David Moreno...


I som prou jugadors del Club que han asolit la categoria d'Absolut a nivell provincial.

En el nostre equip, cal destacar per un costat la qualitat i experiència d’una sèrie de jugadors veterans que han tornat a competir després de prou anys d’inactivitat, i per un altre la joventut i gran projecció d’una sèrie de jugadors jóvens, dels que esperem molt.

Sols ens queda aconseguir el Campionat Absolut per equips...


ESDEVENIMENTS I ACTIVITATS

El Club pren part en les següents activitats normals de competició:
- Campionat per equips amb un equip en Divisió d'Honor, un en      Primera Autonòmica i un més en Primera Provincial.
- Campionats de ràpides per equips.
        - Campionat social.

Els jugadors en representació del Club participen en:
-        Campionats individuals per edats.
-        Jocs Esportius Escolars.
-        Campionats Autonòmics per categories.
-        Circuit Infantil.

A més, el Club organitza altres activitats com:
-        Simultànies a l’aire lliure.
-        Tornejos Infantils.
-        Torneig de Nadal.
-        Torneig d’Abril.
-        Trobades amistoses amb altres Clubs.


El Club obri els dissabtes de vesprada sempre que hi ha competició i tots els diumenges pel matí al voltant de les 11 fins a les 13,30 hores.


L’ESCOLA MUNICIPAL

El nostre Club des de fa uns anys organitza classes en horari escolar, si bé és des de l’any passat i sobretot a partir d'enguany, que hem decidit donar un impuls a l’escola municipal, fent-nos amb els serveis d’un jugador amb grans coneixements dels escacs, molta experiència com a professor i a més és conegut per ser un dels millors escaquistes de la Comunitat Valenciana.

Les classes es donen en l’escola i, en l’actualitat, van al voltant de 25 xiquets. 


OBJECTIUS

La nostra principal prioritat és impulsar els escacs de base per a aconseguir que el nostre poble siga reconegut i valorat com a impulsor de grans jugadors. Per a això a més de les classes, organitzarem durant l’any diverses competicions dirigides als jóvens jugadors. A més impulsarem que participen en gran nombre de competicions, i intentarem involucrar els pares.
També volem confeccionar una pàgina web del nostre Club.

1 comentari:

  1. Sols escric per felicitar-vos pel vostre éxit amb els escacs.

    ResponElimina

Llucmajor 2018: intent de crònica d'una participació amb contrastos en tres tornejos

  Vaig anar a Palma de Mallorca pràcticament de rebot, com en el cas d'Albacete. Si en aquella ocasió em vaig enterar per un 'banne...